Samenwerkingen


Vol trots en met een gedeelde passie voor natuur, landbouw, bos en voeding werkt Voedselbos Ketelbroek samen met Restaurant De Nieuwe Winkel, Brouwerij Nevel en cateringbedrijf De Rode ComCommer

Restaurant De Nieuwe Winkel


Chef-kok Emile van der Staak is koploper in de botanische gastronomie. Het menu van zijn tweesterrenrestaurant is volledig gebaseerd op planten. “Voor mij is Voedselbos Ketelbroek een schatkamer aan smaken. Ik ben er elke maandagochtend weer te vinden. In de keuken ga ik aan de slag met de bijna oneindige collectie aan eetbare planten. Soms blijkt iets niet lekker, maar ik tref ook wel eens onbekende planten die - met nieuwe technieken en bereidingswijzen - geweldige resultaten geven. En op sommige planten moeten we misschien nog jaren wachten.

De groei van meerjarige planten maakt een voedselbos juist zo bijzonder. Met eenjarige teelt oogst je en zit je weer met kale grond. Hoe mooie van meerjarige planten is: je plant het, blijft ervan af en het groeit door. Dit is een pioniersfase waarin ik vooruit wil lopen op toekomstige oogst en rekening houd met de wereld om ons heen. Er zijn genoeg argumenten om meer planten en minder dieren te eten. Ik bewijs graag hoe voedzaam, lekker en verrassend plantaardig eten kan zijn.”

Brouwerij Nevel


In de Nijmeegse Brouwerij Nevel maken ze wilde en zure bieren met lokale grondstoffen geteeld met aandacht voor de natuur. In Voedselbos Ketelbroek halen zij op dit momen kruiden en fruit die ze verwerken in hun bieren. “Het resultaat is speciaalbier dat niet schreeuwt, maar wel veel zegt. Onze bieren hebben een herkenbaar karakter met uitdagende smaken, maar ook verfrissend, doordrinkbaar en laag in alcohol. Brouwen is voor ons meer dan alle bier maken. Het is de weg naar een nieuwe balans en brengt mensen weer in verbinding met de natuur.”

De Rode ComCommer


Het Nijmeegse cateringbedrijf De Rode ComCommer serveert vanuit een oude brandweerwagen vegetarische en biologische gerechten gemaakt van lokale producten. Veel van haar ingrediënten haalt eigenaresse Mieke Lavrijsen uit Voedselbos Ketelbroek. “Ik vind het belangrijk om te weten waar alles vandaan komt en zie het als een uitdaging om mooi biologische producten om te toveren tot een kleurrijke en smaakvolle maaltijd. Met mijn passie hoop ik anderen te inspireren om te werken in het seizoen en bewuster met voedsel om te gaan.”

Ook interesse in het moois uit Voedselbos Ketelbroek?

Dat begrijpen we! Helaas zijn wij niet op zoek naar nieuwe samenwerkingen. Wel dienen we graag als inspiratiebron. Wij juichen de aanleg van meer voedselbossen in Nederland van harte toe. Ga op zoek naar voedselbossen bij jouw in regio of start je eigen initiatief. Op zoek naar meer informatie? Ontdek tips, inspiratie en advies.